Brian May şi Queen nu au obţinut un cent din încasările lui “Bohemian Rhapsody”

“Bohemian Rhapsody” este un fenomen global, pelicula despre Queen şi Freddie Mercury fiind multi premiată şi obţinând rezultate impresionante de box office. Veniturile încasate în urma succesului se impart în foarte multe direcții, trupa Queen neavând încă o sumă directă care să îi revină. În schimb, vânzările de discuri au crescut exponențial pentru trupă în această perioadă.

Brian May, legendarul chitarist Queen a discutat recent cu Zoe Ball de la BBC Radio 2, în cadrul emisiunii “The Zoe Ball Breakfast Show”. “Bohemian Rhapsody” a generat încasări de peste 900 de milioane de dolari la nivel global, dar chitaristul Queen afirmă că trupa nu a văzut un cent din acei bani. Despre implicarea în proiect Brian a avut următoarele de spus:

A fost o muncă îndelungată din dragoste – un proiect aflat în dezvoltare timp de 12 ani. Am crezut că va merge bine până la urmă şi am avut un feeling bun cu privire la proiect, dar nu ne-am dat seama că va ieşi atât de bine. Este incredibil la nivel global, este un film de un miliard de dolari. Mi-a venit să râd zilele trecute, pentru că era un articol în ziar care scria că ne-am îmbogăţit din acest film. Dacă s-ar cunoaşte adevărul…

Am luat legătura cu un contabil zilele trecute şi am aflat că nu am obţinut nici măcar un penny din încasări. Cât de mare hit trebuie să fie un film până să obţii bani? Sunt atât de mulţi oameni implicaţi, încât lumea nu îşi dă seama cât revine cui, dar feeling-ul este grozav – faptul că este lansat şi cred că Freddie Mercury este reprezentat cu demnitate, fără vreo albire a imaginii sale. Este foarte real…
Cred că lumea este uimită decât de aproape de Freddie a fost Rami Malek. Este fenomenal modul în care a intrat în corpul lui Freddie cumva, în pielea sa.

Chiar dacă Queen nu a obţinut profit din film, vânzările sale de albume au crescut exponenţial odată cu lansarea peliculei. Coloana sonoră a producţiei a devenit cel mai bine clasat album Queen din topuri în ultimii 40 de ani. Între timp compilaţiile “Greatest Hits” şi “Platinum Collection” au intrat în Billboard Top 10 în acelaşi timp.

Piesa “Bohemian Rhapsody” a devenit cea mai ascultată melodie clasică rock din serviciile de streaming. În acelaşi nou interviu, Brian May a mai discutat despre noul său single solo, “New Horizons”, realizat în parteneriat cu NASA şi care l-a implicat şi pe Stephen Hawking la nivel vizual şi ca inspiraţie. Queen se pregăteşte de un turneu nord american cu Adam Lambert ca solist, începând cu data de 10 iulie.

Leave a Reply