Ministerul Sănătăţii dezaprobă o reclamă cu Delia și cere CNA să ia măsuri
Ministerul Sănătăţii dezaprobă o reclamă cu Delia și cere CNA să ia măsuri

Ministerul Sănătăţii dezaprobă o reclamă cu Delia și cere CNA să ia măsuri

Ministerul Sănătății a luat în vizor o reclamă la un centru de testare COVID în care apare Delia. Potrivit unei informări publice transmise de minister, spotul publicitar ar instiga la “încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”, solicitându-se astfel intervenția CNA-ului.

Ministerul Sănătăţii a depistat în spațiul public o serie de mesaje nepotrivite în contextul combaterii pandemiei de COVID-19. Reprezentanții instituției au atras atenția cu privire la conținutul unei reclame la centrul privat de testare OK Medical. În spotul publicitar, ce o are pe Delia ca protagonistă, un public numeros asistă la un concert al artistei, totul părând să fi revenit la normal, grație testelor COVID. Potrivit Ministerului Sănătății, ideea transmisă publicului este înșelătoare, renunțarea la mască și la distanțarea socială nefiind posibilă doar pe baza efectuării unui test RT-PCR.

“Astăzi, 4 ianuarie 2021, Ministerul Sănătății a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului analiza și impunerea măsurilor necesare, în conformitate cu prevederile legislative, pentru două comunicări publice difuzate în sfera vizualului care instigă la încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și protejarea sănătății comunității.

Citeste si ..  Inna şi Deliric s-au accidentat la mâini în vacanţă

Este vorba despre reclama TV a Centrului privat de testare “OK Medical” care induce publicului, în special celui tânăr, ideea falsă că ai acces în spații aglomerate închise, de exemplu concerte, fără mască de protecție și respectarea distanțării sociale, doar pe baza efectuării unui test RT-PCR”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății.

În cadrul comunicatului de presă emis de minister luni este dezavuată și emisiunea realizată de Vacanța Mare la TVR, cu prilejul Revelionului.

“De asemenea, Ministerul Sănătății dezaprobă producția care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 și 1 ianuarie 2021 și care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului față de măsurile de protecție luate de autorități”, se arată în comunicat.

Aceste critici se adaugă celor aduse deja de CNA și de Iulian Bulai, Șeful Comisiei de Cultură din Parlament. Programul de Revelion pregătit de Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu a stârnit un real scandal în spațiul public, replici acide circulând între Mugur Mihăescu și Iulian Bulai, dar și între Bulai și directorul general TVR.

About Bogdan

Check Also

Puya a concertat într-un club din Mamaia, ulterior amendat

Puya a concertat într-un club din Mamaia, ulterior amendat

Relaxarea venită odată cu ieșirea din starea de urgență pare să conducă la comportamente iresponsabile, …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: