Vita de Vie a lansat “Sorcova”

Vita de Vie a lansat ”Sorcova”, cel de-al patrulea single extras de pe Sase (-). Noua piesa completeaza povestea celei de-a doua parti a albumului – SASE (-), inceputa de piesele ”Haihui”, ”Dur de-a dura” si ”ialapet”.
Dupa cum si-a obisnuit fanii, Adrian Despot si-a transpus propria viziune in compozitia, interpretarea si productia acestui single. Videoclipul piesei ”Sorcova” a fost prezentat pe 28 septembrie, in cadrul Festivalul International de Film de Animatie, „Anim’est”, urmand ca, din 1 octombrie, sa fie disponibil pe canalul de YouTube Vita de Vie.

Single-ul ”Sorcova” trebuie ascultat si privit ca fiind un altfel de colind, care se compune dintr-un frumos joc de imagini mentale si metafore create prin corpul unor motive etnice clasice. Ritmul ludic al piesei insoteste profilul unui om amortit, condamnat sa supravietuiasca supliciului rutinei piedicilor existentiale si a pietrificarii afective. Sorcova este o unealta impletita din iluzia magiei si revelatia nevoii acerbe de timp, pe care omul o poarta in unica si definitiva sa calatorie.

„Cel mai nou single Vita de Vie, ”Sorcova”, este o reinterpretare a motivului sorcovei populare, cea cantata de copii imediat dupa Anul Nou, in care sorcova devine o bagheta cu proprietati magice.

Plecand de la motivul popular, am dus mai departe povestea Sorcovei adaptand versurile si cerandu-i sa-si adapteze si ea, la randul ei, magia pe propriile nevoi. In loc de a deveni tare ca piatra, imi doresc ca sufletul meu, de piatra, sa devina usor ca un fulg de papadie, de exemplu. Si nu vreau sa traiesc, sa-mbatranesc, vreau sa opresc timpul in loc, pentru ca cea mai mare nevoie pe care o am este cea de timp. Timp sa pastrez langa mine toate fiintele iubite, toate emotiile frumoase si toate lucrurile care-mi sunt in jur si compun viata mea. Sunt dispus sa renunt la tot ce imi ofera ea, iar in schimb sa primesc timp. Asta este ”Sorcova” noastra,” a declarat Adrian Despot.

Vita de Vie a impartasit publicului si cateva versuri ale noii piese.

“Fiindca oarecum merg pe-un drum catre asfintit
M-as opri in loc sa ma-ntorc dar merg pe muchia de cutit
Dac-ar fi ceva viata mea, un lucru sa il schimb,
Eu as vinde tot si-as cumpara timp.”

”Sorcova” ne pregateste pentru lansarea materialului SASE (-), cea de-a doua parte a albumului ”SASE/ SASE”, care va avea loc pe 27 octombrie, in cadrul unui concert la Arenele Romane.

Leave a Reply